Jumat, 31 Januari 2014

Cara Damel Pisang Caramel “Coklat”


Bahan :
Tepung terigu 500 g, tepung pathi 100 gr, tigan 4 butir, gendhis pasir 500gr, mises safari 2 , pisang kepok (1 kepok ageng), margarine, lenga saha toya.
Cara damelipun
1.  Damel Kulit Lumpia
- tepung terigu, tepung pathi, tigan dipuncampur dados setunggal dipunlebetaken wonten ing baskom saha dipuncampur kaliyan toya lajeng dipunmixer ngantos adonanipun ngembang.
- sampunipun adonan dados, dipunsamaptakaken wajanipun (teflon) kangge nggoreng kulit lumpia. Dipunolesaken  margarine wonten ing teflon lajeng dipunlebetaken adonan sekedhik-sekedhik  wonten ing teflon. Api alit-alit kemawon. sampun dados kulit lumpianipun.
-  sasampunipun kulit lumpia dados sedanten, kulit lumpia dipunisi kaliyan pisang, gula pasir, saha mises.
2. Kulit lumpia ingkang sampun dados dipunparingi  pisang, gendhis pasir saha  mises lajeng  dipungulung.
3.  Ampun kesupen pucukipun lumpia dipunlipet, supados menawi dipungoreng menika wosipun mboten medal.
4. Sasampunipun menika kulit lumpia ingkang sampun dipunisi menika lajeng dipungoreng ngangge minyak. Dipungoreng dumugi wernanipun dados soklat.

5. Sampun dados Pisang Caramel.
Gambaripun wonten ing ngandhap menika.


Bahan kangge damel Pisang Caramel
    
Gambar Kulit Lumpia

 
Gambar Pisang
                                             
Gambar mises
 
Gambar Gendhis
        
Gambar Kulit Lumpia ingkang sampun dipunisi pisang saha gendhis
     
Gambar lumpia ingkang sampun samapta dipungoreng
 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar